İSTANBUL / SARIYER - Türk Eğitim Vakfı Celalettin Buluğ İlkokulu

Mrt

"İstanbul Valiliği Petrol Ofisi Okul Spor Kulüpleri Ligi" kapsamında ilçemiz okul spor kulüpleri arasında düzenlenen satranç yarışmasında 2.olan okul takımımızı tebrik eder, emeği geçen satranç öğretmenimiz Sayın Seda MİSİLLİ’ye teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda son yıllarda geleneksel olarak düzenlenen “Matematik Günleri Etkinliği” öğrencilerimiz tarafından okul genelinde büyük ilgi görüyor. 3-B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Meral UYSAL rehberliğinde matematik günleri için heyecanlı bir hazinlik süreci geçirdiler. Afişler ve çeşitli hediyeler ile matematik gününe hazırlandılar.

Şbt

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında verilecek piyano derslerine öğrencilerimizin müzik yeteneğini keşfetmek amacıyla, “ÖĞRENEN MAHALLE PROJESİ” kapsamında, Sarıyer Halk eğitim Merkezi Eğitmeni Sayın Ayçiler ALİYEVA tarafından öğrencilerimiz tek tek kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda 28  öğrencimiz, yıl boyunca piyano derslerinde birebir eğitim alacaklardır.

Ekm

TEV Celalettin Buluğ İlkokulu olarak, öğrencilerin dünyadaki hızlı değişime ayak uydurması ve geleceğe hazırlanması için gerekli fiziki ve entelektüel desteği sağlamak için “BukalemunStemSet İnovasyon Sınıfı Projesini” hayata geçirdik. Okulumuz 2.3.ve 4.Sınıf öğrencilerimizin eğitim alacağı proje çok yakın zamanda başlıyor.

Ekm

Antoine De Saint Exupery tarafından kaleme alınan, dünya edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan "Küçük Prens" Tiyatro Bozok tarafından okulumuzda sahnelendi.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

TEV.Celalettin Buluğ İlkokulu olarak, öğrencilerimizin Türk tarihine olan ilgisini geliştirmek, tarihi ve kültürel hassasiyetini arttırmak amacıyla 3.sınıf öğrencilerimizle öğretmenleri eşliğinde 27 Eylül Çarşamba günü sosyal bilgiler dersi kazanımları ile ilgili olarak Dolmabahçe Sarayı ve Deniz Müzesine  gezi düzenledik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün son günlerini geçirdiği odayı ve sarayın çeşitli bölümlerini rehber eşliğinde gezen öğrenciler hayranlık ve hüznü bir arada yaşadılar.

Eyl

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından organize edilen " Okul Çağı Çocuklarında Sağlıklı Beslenme" konulu seminer 21 Eylül 2023 Perşembe günü Diyetisyen Gülçin Işık tarafından sunumu gerçekleştirildi. Diyetisyen Gülçin Işık, veli seminerinde oldukça değerli bilgileri velilerimizle paylaştı. Doğru beslenmeye dair velilerimizin sorularını yanıtladı. Davetimizi kabul edip böylesine önemli bir konuda bizleri bilgilendirdiği için kendisine, işbirliği ve desteği için okul müdürümüz ve müdür yardımcımıza, velilerimizi katılım konusunda teşvik eden tüm öğretmenlerimize, okul aile birliği üyelerine ve katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında verilecek piyano dersine öğrencilerimizin müzik yeteneğini keşfetmek amacıyla, "ÖĞRENEN MAHALLE PROJESİ" kapsamında, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Sayın Ayçiler ALİYEVA tarafından 29 Aralık 2023 Cuma gününden itibaren, tüm öğrencilerimiz tek tek kapsamlı bir şekilde kulak taraması yapılarak değerlendirilecektir. Değerlendirme sonrasında sınırlı sayıda öğrencilerimiz, yıl boyunca piyano derslerinde birebir ücretsiz eğitim alacaklardır.

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası etkinlikleri öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı Her yıl okula başlama heyecanının, okul sevgisinin, eğitimin öneminin coşkuyla yaşandığı “İlköğretim Haftası” kutlaması bu yıl da büyük ve güzel bir etkinlikle gerçekleştirildi. Hafta boyunca öğrencilerimiz derslerinde ilköğretimin önemini, okumanın değerini öğrenip pekiştirirken hazırlamış oldukları kutlama programı ile de bilgi ve heyecanlarını tüm arkadaşlarıyla paylaştılar. TEV. Celalettin Buluğ İlkokulu ailesi olarak herkesin İlköğretim Haftası’nı kutlarız.

Ara

Akıl Oyunları ile öğrenciler günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konulara odaklanmaktadırlar. Bu özel sınıftaki her oyun öğrencilerimizin farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve yeteneklerinin geliştirmesine yardımcı olmaktadır.